Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Bärmousse på 3 ingredienser blev läckra desserter! Jag använde små plastglas och täckte med lite mousse och fäste bär på utsidan – vips så blev de riktigt läckra!
Bärmousse
2-4 st
Detta behöver du
- 200 g cashewnötter
- 1 dl saft från bär/smoothie
Så gör du
- Lägg cashewnötterna i en gryta med kokande vatten, stäng av värmen, sätt på ett lock och låt stå 15 minuter.
- Häll av vattnet och mixa slätt med resterande ingredienser. Ställ kallt tills den har en bredbar konsistens, ca 2-4 timmar.
- Bred moussen utanpå glasen och fäst tunt skivade bär och frukter på utsidan. Spritsa resterande i glasen, dekorera och servera!
Tips! Torka av bären så de inte ger ifrån sig för mycket vätska på moussen. Då kommer de glida av från glaset. Förvara i kylen om du inte ska servera dem direkt.
