Nyttiga biscotti med saffran eller pepparkakskrydda
Fika till alla: Dessa riktigt krispiga och rustika biscottin passar lika bra till fikat som till frukosten! Då receptet är fritt från animaliska produkter, gluten, socker och nötter funkar de utmärkt för de allra flesta.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Med saffran eller papparkakskrydda som smaksättning blir receptet extra lyxigt. Ibland bjuder jag på dem med smör och marmelad, men när jag vill äta dem som de är brukar jag tillsätta en extra dadel i receptet för att öka sötman något.

Tips:
Receptet går att variera väldigt mycket genom att byta ut kryddorna eller tillsätta lite frö och nötter i degen. Varför inte lite kakao och hasselnötter kanske?

Receptet tillhör vår satsning Fika till alla där vi skapar recept som alla (så många som möjligt oberoende av specialkost) kan äta.
Mer information om Fika till alla och våra allergi och kostanpassade recept hittar du här!

Biscotti
Du behöver:
- 1 dl glutenfri havre
- 1 msk solrosfrö
- 1 färsk dadel
- 1 tsk bakpulver
- 3 msk vatten
- Smaksättning, välj en av nedanstående:
- 1 tsk pepparkakskrydda
- 1 nypa saffran
Så gör du:
10 stycken små
- Kärna ur dadeln och mixa den med övriga ingredienser och vald smaksättning till en deg.
- Forma degen till en avlång kaka.
- Grädda kakan mitt i ugnen på 225 grader. Ta ut efter 10 minuter och dela degen till lagom biscotti -kakor.
- Rosta dem ytterligare på 125 grader i ca. 40 minuter mitt i ugnen. Vänd dem då och då.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här