Sök

No bake biskvier med choklad & jordnötssmör

Fika Till Alla: Krämiga julgransbiskvier är både enkelt och snabbt att baka utan ugn! Biskvierna består av chokladfudge som botten, fyllning av jordnötskräm och är täckta med grönt jordnötssmör.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

biskvier som julgranar foto av anna winér

Receptet på biskvierna är inte som vanliga biskvier men de blir så underbart goda. De är himla krämiga och mäktiga, nästan mer som praliner. Älskar man choklad och jordnötssmör är det här lycka på riktigt!

närbild på biskvis som julgran foto av anna winér

Biskvier utan ugn 

Biskvierna bakas utan ugn men kräver lite tid i kylen för att stelna. Dessutom är de helt veganska, glutenfria, innehåller inget tillsatt socker och vid allergi mot jordnötssmör går det att byta mot valfritt nöt- eller frösmör. 

biskvier formade som julgranar med fin dukning foto av anna winér
Skriv ut

Biskvier med choklad & jordnöt

Du behöver:

  • Botten av chokladfudge:
  • 2 dl kokta bönor
  • 2 msk kakao
  • 3 msk neutral kokosolja
  • 3 dadlar
  • Smörkräm av jordnötssmör:
  • 2 dl jordnötssmör
  • 4 msk neutral kokosolja
  • Grön matfärg

Så gör du:

8 st

1. Mixa alla ingredienser till bottnarna till en jämn deg. Forma till 8 bollar som du trycker ut något, ställ i kylen.

2. Mixa smält kokosolja med jordnötssmör till smörkrämen. Ställ i kylen för att stelna, men spara lite framme som du blandar med grön matfärg.

3. När smörkrämen av jordnötssmör stelnat i kylen formar du 8 koner och penslar dem med den gröna smörkrämen.

4. Placera de gröna konerna ovanpå fudgebottnarna från kylen och ställ kallt för att stelna.

5. Servera granarna rumstempererad med ätbara dekorationer.

Tips till julgransbiskvierna:

  • Skapa mönster med en gaffel när du penslar på den gröna jordnötskrämen så det ser ut som grenar.
  • Biskvierna är godast rumstempererad, men de blir väldigt kladdiga om de får stå framme för länge där det är varmt.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

 

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook