Sök

Glutenfri och vegansk blåbärskaka

Den här blåbärskaka är sådär magiskt kladdig, söt och syrlig i en underbar kombination! Bästa av allt är att den är både glutenfri och utan mejeriprodukter så de flesta kan njuta av den trots allergi!

Glutenfri och vegansk blåbärskaka, av Anna Winér
Skriv ut

Nyttig blåbärskaka

Du behöver

  • 1,5 dl kikärtsmjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa svart salt (kan uteslutas)
  • 3 dl vegetabilisk mjölk
  • 0,5-1 dl flytande sötning
  • ca. 1,5 dl bläbär
  • Nymald kardemumma
  • Glasyr:
  • 3 msk kokosgrädde
  • 1 msk smällt kokosolja
  • Citronskal eller saft
  • Flytande sötning efter smak

Så gör du

2 SMÅ 

1. Vispa samman alla ingredienser och häll upp i exempelvis två smorda klassiska folieformar för ostkaka, eller muffinsformar.

2. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 50-60 minuter. Låt svalna helt innan du försiktigt lossnar den.

3. Smält ihop alla ingredienser till glasyren och häll över kakan. Låt stelna svalt. Toppa med blåbär.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Glutenfri och vegansk blåbärskaka, av Anna Winér
Glutenfri och vegansk blåbärskaka, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook