Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Nyttig blåbärskaka
Du behöver
- 1,5 dl kikärtsmjöl från Sevan (mild smak)
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 nypa svart salt (kan uteslutas)
- 3 dl vegetabilisk mjölk
- 0,5-1 dl flytande sötning
- ca. 1,5 dl bläbär
- Nymald kardemumma
- Glasyr:
- 3 msk kokosgrädde
- 1 msk smällt kokosolja
- Citronskal eller saft
- Flytande sötning efter smak
Så gör du
2 SMÅ
1. Vispa samman alla ingredienser och häll upp i exempelvis två smorda klassiska folieformar för ostkaka, eller muffinsformar.
2. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 50-60 minuter. Låt svalna helt innan du försiktigt lossnar den.
3. Smält ihop alla ingredienser till glasyren och häll över kakan. Låt stelna svalt. Toppa med blåbär.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>
