Sök

Glutenfria & veganska blåbärsmuffins med havresmul

Saftiga och kladdiga blåbärmuffins med citron, toppade med ett sött och krispigt havresmul. En underbar kombination! Som dessutom är glutenfria och veganska.

glutenfria och veganska blåbärsmuffins med havresmul, av Anna Winér

Tips till muffinsen

Muffinsen är kladdiga och att man måste ha tålamod med gräddningen, samt låta dem svalna ordentligt innan man försiktigt lossnar dem från formarna. Vänd blåbären med potatismjöl så de inte avger för mycket vätska uinder gräddningen!

glutenfria och veganska blåbärsmuffins med havresmul, av Anna Winér
Skriv ut

Blåbärsmuffins med havresmul

Du behöver

  • Muffins:
  • 2 dl kokta & mosade äpplen
  • 1,5 dl mandelsmör eller frösmör
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 citron, skalet & lite saft
  • Blåbär med potatismjöl
  • Havresmul:
  • 1,5 msk mandelsmör eller frösmör
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 1 msk flytande sötning
  • 0,5-1 msk vatten

Så gör du

10-12 muffins

Topping:
1. Mixa ingredienserna till ett smul.

Muffins:
2. Skala, skiva och koka ca 2 stora äpplen. Mixa dem slätt och mät upp 2 dl.
3. Mixa alla ingredienser (utom blåbären) slätt och klicka upp i smorda silikonformar. Tryck ner blåbär.
4. Grädda mitt i ugnen på 175 grader 20-30 minuter. Låt svalna helt du lossnar dem försiktigt. Ha tålamod!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

glutenfria och veganska blåbärsmuffins med havresmul, av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook