Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Tips till muffinsen
Muffinsen är kladdiga och att man måste ha tålamod med gräddningen, samt låta dem svalna ordentligt innan man försiktigt lossnar dem från formarna. Vänd blåbären med potatismjöl så de inte avger för mycket vätska uinder gräddningen!
Blåbärsmuffins med havresmul
Du behöver
- Muffins:
- 2 dl kokta & mosade äpplen
- 1,5 dl mandelsmör eller frösmör
- 2 tsk bakpulver
- 1 citron, skalet & lite saft
- Blåbär med potatismjöl
- Havresmul:
- 1,5 msk mandelsmör eller frösmör
- 1 dl glutenfria havregryn
- 1 msk flytande sötning
- 0,5-1 msk vatten
Så gör du
10-12 muffins
Topping:
1. Mixa ingredienserna till ett smul.
Muffins:
2. Skala, skiva och koka ca 2 stora äpplen. Mixa dem slätt och mät upp 2 dl.
3. Mixa alla ingredienser (utom blåbären) slätt och klicka upp i smorda silikonformar. Tryck ner blåbär.
4. Grädda mitt i ugnen på 175 grader 20-30 minuter. Låt svalna helt du lossnar dem försiktigt. Ha tålamod!

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>