Glutenfria blåbärsrutor utan tillsatt socker

Blåbärsrutor som är glutenfria, veganska och utan tillsatt socker. Segsöt mandeldeg och härlig fyllning med massor av blåbärssmak!

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Recept

8 rutor

Detta behöver du

  • Mördeg:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl glutenfritt havremjöl
  • 4 msk fibersirap
  • 2 msk kokosolja, mjuk
  • 1 msk vatten
  • Blåbärskräm:
  • 2 dl blåbärspuré, mixade blåbär
  • 1-1,5 msk potatismjöl
  • 3 msk fibersirap
4 tsk vegetabiliskt smör

    Så gör du

    1. Mixa samman alla ingredienser till mördegen.
    2. Tryck ut hälften av degen i en smord form, ca 20 x 10 cm.
    3. Sjud mixade blåbär och potatismjöl till krämen i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i sirap och smör. Låt svalna något.
    4. Häll krämen i formen och smula resterande mördeg över.
    5. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20 minuter. Ställ i kylen för att sätta sig över natten. Skär sedan upp i rutor.

      Tips! Fungerar fint med frysta och tinade blåbär.

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer

    Nästa inlägg

    Nyttiga rutor med rabarber

    0
    Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
    ()
    x