Boba tea 

Boba tea eller bubble tea som både är vegansk, glutenfri och utan tillsatt socker. Har du hunnit testa den här populära drycken? Här kommer min enkla version som du kan variera efter tycke och smak och som funkar för de flesta oavsett allergi och kosthållning. Du kan själv välja om du vill ha te i eller bara hallon. Även mängden sötning är en smaksak, testa dig fram.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Recept

9 kakor

Detta behöver du

  • Tapiokapärlor, färdigkokta (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
  • Sötning i ströform (kan uteslutas)
  • 2 växtbaserad mjölk
  • 1 tepåse (kan uteslutas)
  • 100 g hallon (eller valfria bär)
  • Isbitar

Så gör du

  1. Häll av vätskan från pärlorna och stek dem eventuellt med sötning om du vill ge dem mer smak.
  2. Vill du använda te så värm mjölken och låt teet dra. Ta sedan bort tepåsen och mixa mjölken med hallonen.
  3. Häll tapiokapärlorna i ett glas och toppa med isbitar och avsvalnad hallonmjölk. Drick med tjockt sugrör eller använd sked till pärlorna.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Korvstroganoff ”till alla”

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x