Sök

Bollerina -ballerina & chokladboll

Krsipga kex, len chokladfyllning och en underbart krämig chokladboll i mitten! Det här är en underbar kombo mellan ballerinakex och chokladboll. Glutenfri och vegansk dessutom.

bollerina av Anna Winér
Skriv ut

Bollerina

Du behöver

  • Ljusa kex:
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl glutenfritt havremjöl
  • 1 msk flytande sötning
  • 0,5 msk smält kokosolja
  • ca. 0,25 msk vatten
  • Chokladkex:
  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 msk flytande sötning
  • 1 msk smält kokosolja
  • ca. 0,5 msk vatten
  • Chokladganache:
  • 50 g choklad, vegansk och sockerfri
  • 0,25 dl kokosgrädde

Så gör du

6 BOLLERINAKEX
Ljusa kex:
1. Mixa samman alla ingredienser till kexen. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut 6 cirklar med hål i mitten på hälften.

Chokladkex:
2. Mixa samman alla ingredienser till chokladkexen. Kavla ut hälften av degen mellan två bakplåtspapper och stansa ut 6 cirklar. Grädda de ljusa kexen och chokladkexen mitt i ugnen på 160 grader ca 12-15 minuter.

Chokladganache:
3. Smält samman chokladen och kokosgrädden och häll i en spritspåse. Ställ kallt.

Montering:
4. Mixa den resterande chokladdegen med ca 0,5-1 msk vatten, det ska blir en lös smet. Ställ kallt och rulla sedan till bollar i kokos.
5. Spritsa chokladganache på chokladkexen och lägg en ljus kaka med hål ovanpå. Lägg en chokladboll i mitten.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

 

bollerina av Anna Winér
bollerina av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook