Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Bollerina
6 Bollerinakex
Du behöver
- Ljusa kex:
- 0,5 dl mandelmjöl
- 0,5 dl glutenfritt havremjöl
- 1 msk flytande sötning
- 0,5 msk smält kokosolja
- ca. 0,25 msk vatten
- Chokladkex:
- 0,75 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 2 msk kakao
- 2 msk flytande sötning
- 1 msk smält kokosolja
- ca. 0,5 msk vatten
- Chokladganache:
- 50 g choklad, vegansk och sockerfri
- 0,25 dl kokosgrädde
Så gör du
Ljusa kex:
1. Mixa samman alla ingredienser till kexen. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut 6 cirklar med hål i mitten på hälften.
Chokladkex:
2. Mixa samman alla ingredienser till chokladkexen. Kavla ut hälften av degen mellan två bakplåtspapper och stansa ut 6 cirklar. Grädda de ljusa kexen och chokladkexen mitt i ugnen på 160 grader ca 12-15 minuter.
Chokladganache:
3. Smält samman chokladen och kokosgrädden och häll i en spritspåse. Ställ kallt.
Montering:
4. Mixa den resterande chokladdegen med ca 0,5-1 msk vatten, det ska blir en lös smet. Ställ kallt och rulla sedan till bollar i kokos.
5. Spritsa chokladganache på chokladkexen och lägg en ljus kaka med hål ovanpå. Lägg en chokladboll i mitten.

Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>
