Sök

Rulltårta av cake pops -smet med fyllning

Tänk smeten till cake pops, fast rullade med en krämig fyllning och vips så har man en läcker rulltårta! Den här är smaksatt precis som en kanelbulle med kardemumma och kanel.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Rulltårta av cake pops smet med fyllning, av Anna Winér

Cake pops -rulltårta

Rulltårtan blir riktigt krämig och härlig, det bästa är att den både är glutenfri, mjölkfri, äggfri och sockerfri så de flesta ska kunna njuta av den. Toppade den med valfria tillbehör. Jag riglade mandelsmör blandat med kanel över, strödde på hackade nötter och mini-pepparkakor.

Rulltårta av cake pops smet med fyllning, av Anna Winér
Skriv ut

Cake pops rulltårta

Du behöver

  • Rulltårta:
  • 120 g kikärtsmjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0,5 krnm rent steviapulver, eller valfri sötning
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 2,25 dl sojamjölk
  • Fyllning:
  • 2 dl kokta kikärtor
  • 2 msk kanel
  • 2 msk mandelsmör
  • 1 msk fibersirap, eller valfri sötning
  • ev. vegetabilisk mjölk eller vatten

Så gör du

1 rulltårta

Rulltårta: 

1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Kombinera sedan de båda och blanda väl.

2. Smörj en form, häll i smeten och grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 20-30 minuter.

3. Mixa den svala kakan med lite vatten tills den går ihop till en smidig deg. Kavla ut mellan två bakplåtspapper.

Fyllning:

4. Mixa samman ingredienserna till fyllning, tillsätt eventuellt vätska om den känns för hård.

5. Bred fyllningen på den utkavlade degen och rulla ihop. Dekorera och njut!

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook