Sök

Nyttig cashewcotta

Som vispad pannacotta men med cashewnötter! På bilden ser ni en Choklad-Björn, en Piggelin-Padda och en Bubbelgums-Gris.

cashewcotta av Anna Winér
Skriv ut

Cashewcotta

Du behöver

  • 5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 5-6 dl vatten
  • 0,5-1 dl sötning
  • 10 krm agar agar
  • Smaksättning
  • Livsmedelsfärg
  • Smaksättning:
  • Kakao
  • Bubbelgum -essens
  • Tutti frutti -essens

Så gör du

1. Mixa cashewnötterna, vatten, ev sötning och agar agar helt slätt. Tillsätt mer vatten ifall smeten är väldigt tjock.
2. Sjuda smeten på spisen minst 3 minuter. Blanda ner smak och färg. Häll upp smeten i en form och ställ i kylen minst 6 timmar.
3. Mixa den stela smeten slät och krämig med exempelvis en stavmixer. Spritsa upp och servera.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

cashewcotta av Anna Winér

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook