Sök

Champagneglass med mangosås i 2 steg

Fika till alla: Krämig glass på 2 ingredienser, lite smaksättning och mango sen är desserten klar i 2 enkla steg! Helt vegansk, glutenfri, sockerfri och man behöver ingen glassmaskin!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Champagneglass med mangosås i en glasskål med en sked foto av anna winér

Den här glassen blir riktigt krämig och festlig både till utseende och smak! Då den är alkoholfri passar den att servera till alla. Tycker inte barnen om smaken av champange kan man enkelt byta mot vaniljpulver eller ha den neutral

Champagneglass med mangosås i en glasskål på ett bord med nyårsdekorationer foto av anna winér

Glassen med champagnesmak och mangosås: Belliniglass!

Champagne med mango eller persika gör att smakerna i den här glassdesserten påminner om drinken Bellini! Jag visste det inte förrän en vän utbrast ”men åhh det smakar som min favoritdrink”.

närbild på glassen och skeden som tagit en bit av det krämiga. Foto av anna winér
Skriv ut

Glassmed champagnesmak och mangosås

Du behöver:

  • 1 banan, fryst i bitar
  • 1 dl cashewnötter, blötlagda
  • Champagnearom
  • Mango eller persika

Så gör du:

1. Mixa fryst banan, blötlagda cashewnötter och champagnearom till en krämig glass.
2. Mixa hackad mango eller persika till en fruktsås. Toppa glassen och servera direkt!

Tips till receptet på champangeglassen med mangosås:

  • Kom ihåg att blötlögga cashewnötter och frysa banan senast kvällen innan du ska göra glassen.
  • Gillar du inte champangesmaken kan du byta mot valfri smaksättning!
  • Använd små kakstansar för att forma exempelvis stjärnor av frukten att dekorera med.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook