Skapat av Anna Winér @anna_winer

Mangon gör denna cheesecake riktigt söt och len i konsistensen, vilket bryts av härligt med den krispiga bottnen gjord på nyttig havre. Receptet är välkomponerat med de olika lagren som kombinerar varandra väl: sött, krispigt, lent och krämigt! Bonusen är att den är himla nyttig och kan ätas när som på dagen: frukost, fika, mellanmål, picknick!
Ett recept att älska
- Glutenfri
- Mjölkfri
- Laktosfri
- Sockerfri

Tillaga i mikron
Mikron gör jobbet medan du bara behöver mixa ihop de olika ingredienserna och hälla dem i skålen efterhand. Hur enkelt och smidigt som helst. Men orkar du inte tillaga den på morgonen kan du enkelt förbereda och tillaga den någon dag innan och förvara den i kylen. Den är lika smarrig ändå!
Cheesecake med mango
Du behöver:
- Botten
- 1 dl glutenfri havregryn
- 1 tsk olja
- 1 msk linfrö
- 1 msk vatten
- Smoothie
- 1 dl växtbaserad kvarg
- 1 äggula
- 1 mango
- 1 banan
- 1/2 citron, saften
- Fyllning
- 1 äggvita
- 1 dl av smoothien
Så gör du:
1 portion
Botten:
- Mixa alla ingredienser till bottnen.
- Tryck ut degen i en mikrosäker skål och mikra på full effekt i ca 1min.
Smoothie:
- Mixa alla ingredienser till smoothien i en skål.
Fyllning:
- Mixa ihop alla ingredienser till fyllningen och häll den ovanpå bottnen.
- Mikra ytterligare 1 min på full effekt. Eller tills fyllningen stelnat.
- Ställ kakan i kylen för att svalna.
- Tag ut kakan från kylen och häll på smoothien.
- Servera med lite bär och extra smoothie vid sidan om.
Fler enkla & nyttiga recept på cheesecake
Cheesecake med äpple och kanel
Cheesecake med choklad och nötsmör

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här