No bake cheesecake formad som äpplen
Fika till alla: Dessa krämig no bake cheesecake med smak av citron formar du enkelt som fina äpplen! Receptet är väldigt enkelt och går snabbt att baka.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Både bottnen och fyllningen i cheesecaken är helt glutenfri, vegansk, innehåller inget tillsatt socker och bakas enkelt utan ugn. De är smaksatta med citron vilket ger de små äpplena en frisk smak som passar bra ihop med den krämiga konsistensen och utseendet

Kalas med skogstema
Vill du göra ett kalas med skogstema hittar du även andra bakverk inom samma tema här på FixaSjälv! Jag har bland annat gjort söta svampar av munksmet och igelkottar av fudge! Hitta alla recepten här >>

Tips till äpplena av cheesecake:
- Bakverken är godast rumstemperade.
- Förvara dem i kylen där de håller i upp till en vecka.
- Du kan även göra receptet som en vanlig cheesecake utan att forma dem som äpplen.

Cheesecakeformad som äpplen
Du behöver:
- Fyllning:
- 2,5 dl cashewnötter, blötlagda
- 0,5 dl neutral kokosolja
- 1 msk citronsaft
- 1 citron, skalet
- Grön matfärg
- Botten, skaft & blad:
- 3 dl kokta bönor
- 3 msk neutral kokosolja
- 3 st dadlar
- 1 citron, skalet
- Lite kakao för färg
- Grön matfärg
Så gör du:
12 stycken
Fyllning:
1. Mixa alla ingredienser till fyllningen och häll upp i 12 st halva cakepopformar. Ställ i kylen.
Botten, skaft och blad:
2. Mixa bönor, kokosolja, dadlar, citronskal och grön matfärg till en jämn deg.
3. Tryck ut degen i 12 st halva cakepopformar.
4. Det som blir över formar du gröna blad av och mixar återstående mängd med lite kakao för att göra skaft.
5. Ställ alla delar i kylen minst 3 timmar. Montera sedan ihop dem till 12 st äpplen.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här