Sök

Äpplen med cheesecakefyllning

Årets nya äppelpaj: ugnsbakade äpplen fyllda med en krämig cheesecakesmet med kanel. Det här blev verkligen min nya favorit av en klassisk äppelpaj. De är enkla att baka och lite extra festliga!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Äpplen med cheesecakefyllning, av Anna Winér

Cheesecakeäpplen med krämig fyllning

Beroende på hur mycket du gröper ur äpplena och hur stora dem är kommer de rymma olika mycket fyllning. Storleken kommer även påverka tiden i ugnen. Baka dem inte för länge så skalet spricker och dem blir mosiga. Låt dem hellre ha lite krisp kvar!

Servera dem sedan ljumna med exempelvis nötsmör och hackade nötter, eller glass. De är även goda kalla och kan sparas i kylen 1-2 dagar.

Äpplen med cheesecakefyllning, av Anna Winér
Skriv ut

Äpplen med cheesecakefyllning

Du behöver

  • 3 äpplen, gärna svensk god sort
  • 2 dl cashewyoghurt, eller valfri yoghurt
  • 1 banan
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk kanel
  • 1 krm rent steviapulver, eller valfri sötning

Så gör du

3 stycken

1. Gröp ur äpplena.

2. Mixa samman resterande ingredienser till fyllningen.

3. Fyll äpplena med smeten och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-25 min.

4. Låt äpplena svalna innan du garnerar med nötsmör och hackade nötter.

Tips! Du gör enkelt egen cashewyoghurt genom att mixa blötlagda cashewnötter med lite vatten tills det blir slätt.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook