Sök

Superenkel cheesecake med kolasås & popcorn

Fika till alla: Vad sägs som en cheesecake av bara fyllning? Det är ju den bästa delen! Krämigt, smältande gott och perfekt med krispiga popcorn och sötseg kolasås.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Cheesecake med kolasås & popcorn på ett guldigt fat foto av anna winér

Cheesecaken tar bara några minuter att blanda ihop, sen behöver den bara tid i kylen för att bli klar. Enklare bakverk, som även blir riktigt smarrigt och läckert, finns nog inte.

Själva cheesecaken smakar lite nötigt med en ton av kola från dadlarna. Med kolasås ovanpå och salta popcorn blir kak-lyckan komplett!

närbild på cheesecake med kolasås och popcorn av anna winér

Cheesecake med kolasås och popcorn

Då receptet är helt veganskt, glutenfritt och utan vitt socker så passar den dem allra flesta! Jag älskar dessutom enkla bakverk på få ingredienser som inte kan gå fel. Så detta är en riktig fest-räddare!

Skriv ut

Cheesecake med kolasås & popcorn

Du behöver:

  • Cheesecake:
  • 5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 1 dl neutral kokosolja, smält
  • 0,5 dl vatten
  • 5 dadlar
  • Topping:
  • 5 dadlar
  • 1 msl neutral kokosolja, smält
  • Popcorn, poppade

Så gör du:

1 tårta
1. Mixa alla ingredienser till cheesecake slätt och häll i en form med diameter på 10 cm. Ställ i kylen.
2. Mixa dadlar, kokosolja och olja till en seg kolasås.
3. Garnera cheesecaken med kolasås och popcorn när den stelnat efter ca 4 timmar.

Tips till receptet på cheesecake med kolasås & popcorn :

  • Vill du inte göra egen kolasås kan du använda färdigköpt.
  • Servera cheesecaken rumstemperarad så blir det riktigt krämig!

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook