Skapat av Anna Winér @anna_winer

Snabb och smarrig cheesecake lagas i mikron på ingredienser som du säkert redan har hemma! Det här receptet är både nyttigt och väldigt gott. Då fyllningen i kakan innehåller ägg tillagas den snabbt och enkelt i mikron istället för att behöva stå länge i kylen eller frysen för att stelna. Det gör den perfekt till frukost.

Allergi och dietkost
- Glutenfri
- Laktosfri
- Mjölkfri
- Sockerfri
- Vegetarisk
Sugen på fler smarriga cheesecake?
Du hittar de bästa och snabbaste recepten här!
Cheesecake med nötsmör och äpple
Du behöver:
- Botten
- 1 dl glutenfri havregryn
- 1/2 msk linfrö
- 1/2 msk olja
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemumma
- 3 tsk vatten
- Fyllning
- 1/2 dl växtbaserad kvarg
- 1 äggvita
- 1 msk jordnötssmör
- Smoothie
- 1 banan
- 1/2 dl växtbaserad kvarg
- 1 äggula
- 1 msk jordnötssmör
Så gör du:
1 portion
Botten:
- Mixa alla ingredienser till bottnen.
- Tryck ut degen i en mikrosäker skål och mikra på full effekt i ca 1 min 40 sek.
Fyllning:
- Mixa ihop alla ingredienser till fyllningen och häll den ovanpå bottnen. Mikra ytterligare 1 minut på full effekt. Eller tills fyllningen stelnat. Ställ kakan i kylen till svalning.
Smoothie:
- Mixa alla ingredienser till smoothien i en skål.
- Tag ut kakan från kylen och häll på smoothien.
- Servera med äppelbitar, jordnötssmör och solroskärnor.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här