Vem drömmer inte om ett bakverk som man kan äta till frukost? Nu inför fettisdagen är det ju extra lockande att få hugga in på semlan lite tidigare än alla andra. Så jag väntar inte med semlan till eftermiddagen utan njuter av den till frukost istället! Tre steg och tre lager är allt som behövs för att förgylla morgonen med en nyttig chiasemla.
Foto: Anna Winér
Den här semlan passar såväl vegetarianer som veganer. Den är dessutom helt gluten- och laktosfri.
Artikel och recept är skapat i gott samarbete med Anna Winér.
Se mer av hennes kreativa verk på hennes Instagram: anna_winer
Magisk chiasemla
Du behöver:
- CHIAPUDDING
- ½ dl chiafrön
- 2 ½ dl mandelmjölk
- 2 tsk kardemumma
- MANDELMASSA
- 90 g (1 1/2 dl) mandel
- ½ dl vatten
- 1 tsk dadelsirap
- CASHEWGRÄDDE
- 60 g (1 dl) cashewnötter
- ½ dl vatten
- 1 tsk dadelsirap
- ½ tsk vaniljpulver
- GARNERING
- 8 mandlar
Så gör du:
Två stycken
1. Chiapudding:
Blanda chiafrön, mandelmjölk och kardemumma i en skål och låt svälla i kylen minst 1 timme. Rör runt då och då.
2. Mandelmassa:
Mixa mandel, vatten och dadelsirap i en mixer.
3. Cashewgrädde:
Mixa cashewnötter, vatten, dadelsirap och vaniljpulver till en fluffig grädde.
Montering
Tryck ut mandelmassan i bottnen av två portionsskålar. Fördela chiapuddingen ovanpå och avsluta med cashewgrädde och hackad mandel.
Frukosten är serverad!

————————————–
Tipsa gärna dina vänner om den här läckra och enkla chiasemlan. Använd facebookknappen nedanför inlägget för att dela.
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa Chiasemlans skapare Anna Winér på Instagram: klicka här