Sök

Nyttiga choklad och nötpajar med kola

Mjuka no-bake chokladpajar med krispiga nötter blandat med seg kola. En underbar kombo som dessutom är sockerfri, glutenfri och helt växtbaserad.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Nyttiga choklad och nötpajar med kola, av Anna Winér

Tips till choklad och nötpajarna 

Koka inte kolan för länge för då kommer den bli som knäck när den svalnar! Den ska bara bli härligt seg och god.

Nyttiga choklad och nötpajar med kola, av Anna Winér
Skriv ut

Choklad och nötpaj

Du behöver

  • Paj:
  • 125 g kokta bönor
  • 0,5 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
  • 1,5 msk kokosolja, smält
  • 2,25 msk nötsmör
  • 2 msk kakao
  • Fyllning:
  • 0,5 dl vegetabilisk mjölk, eller grädde
  • 1 dl fibersirap
  • hackade nötter
  • salt, efter smak

Så gör du

4-6 stycken

Paj: 

1. Mixa samman alla ingredienser till en deg.

2. Tryck ut degen i ca 4-6 silikonformar och ställ kallt.

Fyllning:

3. Koka upp grädde, fibersirap och lite salt under omrörning ca 8-10 minuter. Den ska tjocka något.

4. Vänd ner nötterna och häll upp smeten i pajskalen. Låt stelna i kylen och ta sedan loss dem från formarna.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook