Supersnabb & smältfri glass på 4 ingredienser
Fika till alla: Utan glassmaskin och på bara 4 ingredienser gör du enkelt denna glassen som tycks vara smältfri! Snabbt och lätt får du en riktigt krämig glass som du kan njuta av i solen nästan hur länge som helst utan att den rinner bort.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

När jag skapade detta receptet inspirerades jag av en glassbar i Jordanien. Folk kör tiotal mil för att äta deras underbara glass och hemligheten i receptet, som gör den oslagbar och smältfri, är en sorts mjöl.

Jag har bytt ut mjölet mot bönor och ärtor i detta receptet vilket gör glassen även glutenfri, och ger mintglassen dess underbara färg. Glassen är väldigt krämig och smälter inte bort trots värmen, precis som den i Jordanien. Istället för att bli rinnande när den är rumstempererad blir denna glassen som en mousse.

Tips:
- Glassen är godast att äta direkt när den är nygjord. Men, den går fint att frysa in och äta senare. Tänk på att ta fram den en bra stund innan så den hinner bli riktigt krämig.
- Glassen på bilderna har stått framme i 24 grader i 2 timmar (fortfarande riktigt krämig och fast i konsistensen).
- Tillför sötma till glassen genom exempelvis 1 tsk honung eller en mosad dadel.
- Se även receptet med mango och hallonsmak här!


Choklad- och mintglass
Du behöver
- Chokladglass
- 1 avokado fryst i bitar
- 1/2 banan fryst i bitar
- 1/2 dl vita kokta bönor
- 1 msk kakao
- Valfri sötning.
- Mintglass
- 1 avokado fryst i bitar
- 1/2 banan fryst i bitar
- 1/2 dl gröna frysta ärtor
- 1 droppe pepparmyntsolja
- Valfri sötning.
Så gör du
4 portioner
- Mixa alla ingredienserna till varje glass till en len och jämn konsistens.
- Servera glassen i skålar och med valfria tillbehör.
Allergi och kost:
- Inga animaliska produkter
- Glutenfri
- Fria från nötter och mandel
- Inget tillsatt socker eller sötningsmedel
- Inga konstgjorda färgämnen
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här