Vegansk mousse med mint & choklad
Fika till alla: Detta smarriga receptet på mousse går superenkelt att mixa ihop och servera till både brunch, mellanmål och fika! Bara hälsosamma ingredienser gör den passande för hela dagen och för alla oavsett allergi och kosthållning.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Den krämiga chokladmoussen gifter sig underbart med den läckra gröna moussen som smakar mint. Jag spritsade upp de två olika moussen i skålar när jag serverade den så man skulle få en blandning av både mint och choklad. Men de går ju så klart fint att servera var för sig också!

Konsistensen på moussen är riktigt härlig: väldigt fyllig och len. Det är en riktig favorit bland barnen vid mellanmålen. Dessutom är det ju ett riktigt hälsosamt alternativ då ingredienserna bara består av frukt, grönt, kakao och pepparmyntsolja. Det gör den även perfekt vid allergi eller behov av specialkost.

Ingen har än så länge gissat rätt på vad ingredienserna är i moussen efter att ha smakat på den. Avokado, ärtor och banan är verkligen inget man direkt kommer att tänka på. Men de ger moussen både sin underbara konsistens och färg!
Tips:
- Moussen klarar fint fint i kylen flera dagar.
- Servera den med färska bär, nötter eller andra smarriga tillbehör.
- För att ge moussen mer sötma, än vad bananen tillför, kan man tillsätta valfri sötning i form av någon mosad dadel eller tillexempel honung.


Choklad- & mintmousse
Du behöver
- Chokladmousse:
- 1 avokado
- 1/2 banan
- 1 msk kakao
- Valfri sötning.
- Mintmousse:
- 1/2 avokado
- 1/2 banan
- 1/2 dl gröna ärtor
- 1 droppe pepparmyntsolja
- Valfri sötning.
Så gör du
4 portioner
- Mixa alla ingredienserna till varje mousse till en len och jämn konsistens.
- Servera moussen i skålar.
Allergi och kost:
- Inga animaliska produkter
- Glutenfri
- Fria från nötter och mandel
- Inget tillsatt socker eller sötningsmedel
- Inga konstgjorda färgämnen
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här