Sök

Kanin i hatt av chokladbollssmet och kokospannacotta

Forma chokladbollssmeten till hattar, gjut kokospannacottan i runda formar och vips så blev det en kanin i hatt! Det här är ett riktigt roligt och gott sätt att bjuda på klassikern alla älskar: chokladbollen!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Kanin i hatt av chokladbollssmet och kokospannacotta, av anna winér

Enkel bakelse av chokladbollssmet och kokospannacotta

Kokospannacottan består bara av 3 ingredienser och går riktigt snabbt att svänga ihop. Du måste bara ha tålamod så den hinner stelna i kylen innan du monterar ihop kaninen. 

hur du monterar ihop bakelsen, av anna winér

Tips till chokladbollskaninen

Hatten kan du göra av vilken chokladbollssmet som helst. Mitt recept här är glutenfritt, veganskt och innehåller inget vitt socker. Jag tillsatte även lite svart matfärg för att göra hatten lite mörkare. Som ögon spritsade jag lite choklad. Men det fungerar även med lite chokladbollssmet eller ätbara godiskulor.

chokladbollskanin på fat med kupa, av anna winér
Skriv ut

Chokladbollskanin

Du behöver

  • Hatt av chokladbollssmet
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl havremjöl
  • 6 urkärnade dadlar
  • 2 msk kakao
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk vatten
  • Ev. svart matfärg
  • Kanin av kokospannacotta
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 krm agar agar eller 1 gelatinblad
  • Sötning efter smak

Så gör du

3 st

Hatt:

1. Mixa alla ingredienser till en jämn chokladbollssmet.

2. Forma en del smet till cylindrar. Kavla och stansa ut runda brätten till hattarna av resterande.

Kaniner:

3. Koka upp kokosgrädde med agar agar och valfri sötning.

4. Häll i cakepopfomar och geléhallonformar. Låt stelna i kyl.

Montering:

5. Montera ihop delarna till kaniner.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook