Skapat av Anna Winér @anna_winer

De här pannkakorna är verkligen helt oemotståndliga! Och att de är nyttiga gör dem inte mindre eftertraktade. Har man bjudit på dem en gång lär man få laga dem, många gånger till. Men ingen fara med det, jag har kommit på att det fungerar utmärkt att laga, lägga ihop och förvara dem i kylen flera dagar utan att de blir mindre smarriga.

Chokladbollspannkakor
Du behöver
- Pannkakor:
- 1/2 dl vita bönor
- 1/2 banan
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk kakao
- Mousse:
- 1/2 dl vita bönor
- 1/2 banan
- 1/2 dl kokosmjölk, tjocka lagret i en burk
- 1/2 msk kakao
- Garnering:
- Kokosflingor
Så gör du
En portion, ca 12 st pannkakor vilket blir 3 pannkis-torn
- Mixa alla ingredienser till pannkakssmeten i en skål.
- Häll upp smeten i 12 st bullformar av aluminium. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 10 min.
- Gör under tiden moussen genom att mixa bönor, banan och kokosmjölk.
- Blanda hälften av moussen med kakaon. Ställ båda moussen i kylen för att stelna lite.
- Låt pannkakorna svalna innan du garnerar dem med de två olika moussen och kokosflingor. Redo att avnjutas!

Fler smarriga pannkakor hittar du här!
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här