Sök

Veganska mums mums med chokladbollssmet

Mums mums med chockladbollsdeg som botten, fluffig marshmallow och ett överdrag av hemgjord choklad på 3 ingredienser! Receptet är riktigt enkelt, helt veganskt, fritt från gluten och vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Mums mums med chokladbollssmet, av Anna Winér

Fluffig marshmallowsmet på chokladbollsdeg, täckt i choklad och kokos

Mums mumsen består av en botten gjord på choukladbollsdeg och spritsad marshmallowsmet gjord på kikärtsspad ovanpå. När de var helt frysta kunde jag sedan enkelt doppa dem i min hemgjorda choklad som bara består av tre ingredienser: kokosolja, kakao och sötning.

Mums mums med chpokladbollsdeg utan vitt socker, av Anna Winér

Veganska mums mums utan gluten och vitt socker

Receptet innehåller inga animaliska produkter, är glutenfritt och endast sötat med dadlar. Är man inte allergisk går det fint att byta ut ingredienserna mot andra som man har hemma. Sötningen kan varieras med sirap, socker eller annan valfri som man gillar bäst.

Veganska mums mums med chokladbollssmet, av Anna Winér

Variera chokladbollssmeten efter vad du har hemma

Receptet är veganskt, glutenfritt och innehåller inget vitt socker. Men du kan så klart variera efter vad du har hemma eller föredrar. Det fungerar exempelvis med vilken chokladbollssmet som helst! Dadlarna kan bytas ut mot sirap, socker eller annan sötning. Överdraget till chokladbolls-mums mumsen kan även bytas mot vanlig smält choklad.

Veganska mums mums med chokladbollssmet som botten, av Anna Winér
Skriv ut

Vegasnka mums mums med chokladbollssmet

Du behöver

  • Chokladbollsbotten:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 6 mosade dadlar
  • 2 msk kakao
  • 1 msk kokosolja
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 1,5 dl kikärtsspad
  • 1 tsk ättika (12%)
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 mosade dadlar
  • 1 tsk xantangummi
  • Överdrag:
  • 1,5 dl kakao
  • 1 dl kokosolja
  • 1 mosad dadel
  • Kokos att strö över

Så gör du

Botten: 

1. Mixa ingredienserna och tillsätt vatten tills degen går ihop.

2. Kavla ut mellan två bakplåtspapper och stansa ut  

cirklar. Ställ i kylen.

Fyllning: 

3. Vispa alla ingredienser utom xantangummi fluffigt.

4. Tillsätt xantangummi och vispa tills du har en vit, blank marängsmet. 

5. Spritsa fyllningen på bottnarna. Ställ i frysen.

Överdrag: 

6. Smält samman ingredienserna och doppa de frysta mums mumsen i chokladöverdraget. Strö på kokos. Kyl.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook