Skapat av Anna Winér @anna_winer
Chokladbolls -poke bowl med extra allt
Den här desserten slår allt i krämighet, och gillar man chokladbollar är den oslagbar! Att doppa chokladbollar i uppvispas pannacotta och kokosgrädde blir verkligen en dröm för alla sinnen. Det här receptet är dessutom veganskt, glutenfritt och utan vitt socker.
Variera poke bowlen efter smak
Välj de ingredienser du tycker bäst om och gör din egen chokladbolls -poke bowl. Ställ fram skålar med kokosgrädde, pannacotta, kokoschips, chokladbollar, bär, kokos (och allt du kan komma att tänka på) och låt alla kombinera sin poker bowl -dessert.

Bowl med chokladbollar
Du behöver
- Chokladbollar:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 6 mosade dadlar. eller valfri sötning
- 2 msk kakao
- 1 msk kokosolja
- 1-2 msk vatten
- Chokladpannacotta:
- 4 dl kokosmjölk
- 1 dl kakao
- 8-9 mosade dadlar, eller valfri sötning
- 3 krm agar agar
- Tillbehör:
- kokosgrädde
- kokoschips
Så gör du
Chokladbollar:
1. Mixa alla ingredienser (utom kokosen) till en jämn smet.
2. Rulla smeten till bollar i kokos.
Chokladpannacotta:
3. Blanda alla ingredienser slätt och låt sjuda på spisen några minuter. Låt pannacottan svalna och stelna.
Servering:
4. Vispa upp pannacottan och lägg i en skål med kokosgrädde, chokladbollar och kokoschips.

Annorlunda recept med chokladbollssmet >>
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>