Skapat av Anna Winér @anna_winer

Chokladbollsbotten med krämig chokladbollspannacotta
Botten till bakelsen består av chokladbollssmet och pannacotta består av bland annat kokosmjölk som gör den gudomligt krämig.

Vegansk chokladbollsbakesle utan gluten eller vitt socker
Receptets på den här chokladbollsbakelsen är helt veganskt, innehåller inget gluten eller vitt socker. En riktig höjdare för dem flesta! Du bakar den dessutom utan ugn.

Tips till chokladbollsbakelsen
- Jag gjorde två stycken små, men du kan även göra en stor.
- Tänk på att frysa bakelserna ordentligt innan du försöker ta loss dem från formarna. Som rumstempererad är de väldigt krämig och kommer inte lossna.
- Gör bakelserna i cilikonformkar som ser ut som kupoler, i vanliga springformar eller skålar som du klär med folie så bakelserna lossnar lätt. Se vad du har i skåpen!

Chokladbollsbakelse
Du behöver
- Chokladbollsbotten:
- 2 dl glutenfritt havremjöl
- 6 urkärnade dadlar
- 2 msk kakao
- 1,5 msk kokosolja
- ca 1 msk vatten
- Fyllning:
- 3 dl kokosmjölk
- 0,75 dl kakao
- 7 mosade dadlar
- 4 krm agar agar
- Servering:
- Kokos
Så gör du
2 stycken
Botten:
1. Mixa samman ingredienserna, tillsätt vatten tills den går ihop.
2. Tryck ut degen till 2 cirklar, 2 cm tjocka. Lägg i frysen.
Fyllning:
3. Koka upp alla ingredienser någon minut.
4. Smörj 2 silikonformar eller lägg folie i 2 runda skålar.
5. Häll i smeten i formarna, ställ i frysen. När de stelnat något trycker du ner en botten i varje form så den går kant i kant med formen.
6. Låt stelna helt i frysen innan du stjälper ut bakelserna, låter dem tina och strör kokos över dem. Förvara dem sedan i kylen.