Sök

Bars av chokladbollsdeg med krämig chokladfyllning

Jag gjorde bars med krämig chokladfyllning av min chokladbollsdeg! Riktigt lyckat då barsen får en kompakt chokladbotten, krämig och len chokladfyllning och ett krispigt smultäcke överst. Perfekt kombo för de som älskar chokladbollar!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Chokladbollsbars med krämig fyllning, av Anna Winér

Veganska chokladbollsbars utan gluten och vitt socker

Chokladbollsbarsen är riktigt enkla att baka och dessutom anpassade efter de vanligaste allergier och kosthållningar. De är veganska, glutenfria och innehåller inget vitt socker. Det gör dem perfekta till kalas och som picknick!

Chokladbollsbars med krämig fyllning, av Anna Winér

Välj sötning efter smak till chokladbollsbarsen

Chokladbollsbarsen är sötade med dadlar men du kan enkelt välja annan sötning om du vill. Testa med sirap, socker eller det du föredrar! Även mängden kan du justera efter hur söta du vill ha dem. Grundreceptet är inte så sött, så gillar du söta bakverk tipsar jag om att öka sötman något. 

Chokladbollsbars med krämig fyllning, av Anna Winér
Skriv ut

Chokladbollsbars

Du behöver

  • Chokladbollsdeg:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 6 dadlar, urkärnade
  • 2 msk kakao
  • 1 msk kokosolja
  • ev 1-2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 2 avokados
  • 2 msk kakao
  • 2 dadlar, urkärnade

Så gör du

4 personer

Chokladbollsdeg 

1. Mixa ingredienserna, tillsätt vatten tills degen precis går ihop. 

 

Fyllning: 

2. Mixa alla ingredienser till en slät kräm.

 

Montering: 

3. Tryck ut hälften av degen i botten på en form, ca 20 x 20 cm. Bred på fyllningen och smula på resterande deg. 

4. Grädda mitt i ugnen på 175 grader, 15-20 minuter. Strö över kokos och servera som bars eller paj med kokosgrädde.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook