Krispiga chokladbollschips med krämig chokladbollsdipp

Av en och samma chokladbollssmet kan du göra krispiga chips och en riktigt krämig dipp! Tillsamman blir det en underbart kombo mellan det lena och krämiga i dippen tillsammans med det krispiga i chipsen.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

k9a7640-jpg.jpg

Chokladbollen i ny version

Genom att grädda hälften av smeten i ugnen till krispiga chips och mixa andra hälften med kokosgrädde, eller annan valfri grädde, får du ett riktigt gott snacks! Receptet tar verkligen chokladbollen till en ny nivå som är så galet god! 

k9a7663-jpg.jpg

Chokladbollsdippen: krämig chokladboll

Chokladbollsdippen..vad ska jag säga? Som en riktigt krämig chokladboll som smälter i munnen! Den är riktigt krämig och ljuvligt god att äta som den är. Det här receptet är veganskt, glutenfritt och innehåller inget vitt socker men själva idén går att applicera på andra chokladbollssmetar också. 

k9a7637-jpg.jpg

Chokladbollschips med chokladbollsdipp

Du behöver

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 6 urkärnade dadlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1 msk vatten
  • 2 msk kakao
  • Tillbehör:
  • Kokos, att strö över chipsen
  • Kokosgrädde, till dippen

Så gör du

1 sats

1. Mixa ingredienserna till en jämn deg.

2. Kavla ut hälften av degen mellan två bakplåtspapper, stör på kokos och skär till chips. 

3. Grädda mitt i ugnen på 180 grader, 8 minuter.

Dipp:

4. Mixa andra hälften av smeten med kokosgrädde till önskad konsistens.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Chokladbollsstrut med kokosgrädde och chokladbollar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x