Skapat av Anna Winér @anna_winer
Enkel chokladbollstårta med len pannacotta
Tårtan består bara av två steg egentligen, att göra chokladbollar och göra en pannacotta. Det går riktigt snabbt och kombinationen är oslagbar! Receptet nedan är veganskt (äggfritt, mjölkfritt mm), glutenfritt och innehåller inget vitt socker.
Smarta tips!
Tips 1: Fast eller lös pannacotta?
Vill du att pannacottafyllningen ska vara stabil som en pudding eller krämigare som en mousse? Tar du lite mer agar agar kommer pannacotta blir fastare och tar du lite mindre lir det mer som en mousse i konsistensen.
Tips 2: Så mosar du dadlarna
Lägg dadlarna i hett vatten några minuter. Dra sedan av skalet, ta bort kärnan och mixa dem släta i en liten mixer, eller mosa noga med en gaffel. På så sätt får du en riktigt slät dadelpuré som blandar sig lätt med övriga ingredienser. Gillar du inte dadlar kan du ersätta dem med valfri sötning.
Chokladbollsdröm
Du behöver
- Chokladbollar:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 6 mosade dadlar
- 2 msk kakao
- 1 msk smält kokosolja
- 1-2 msk vatten
- kokos, att rulla i
- Chokladpannacotta:
- 4 dl kokosmjölk
- 1 dl kakao
- 8-9 mosade dadlar
- 3-4 krm agar agar
Så gör du
Chokladbollar:
1. Mixa alla ingredienser (utom kokosen) till en jämn smet. Rulla smeten till bollar i kokos.
2. Halvera bollarna och täck insidan av en skål med dem. Ställ hela skålen i kylen eller frysen.
Chokladpannacotta:
3. Blanda alla ingredienser slätt och låt sjuda på spisen några minuter. Låt pannacottan svalna något.
4. Häll sedan smeten i skålen med chokladbollarna och ställ svalt tills det stelnat. Vänd sedan upp tårtan på ett fat!


Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>