Sök

Vegansk & glutenfri chokladbollsfondant utan ugn

Chokladfondant som smakar som chokladboll och bakas utan ugn: hur smart! Den här ”no bake” chokladfondanten är ljuvligt krämig, vegansk, glutenfri och innehåller inget vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Vegansk & glutenfri chokladbollsfondant utan ugn av anna winér

Smart chokladfondant utan ugn

De här chokladfondanten är extremt krämig och smöriga i konsistensen. En riktig lycka för oss som gillar choklad och kokos! Fyllningen i chokladfondanten är en len och krämig mousse på kokosmjölk och kakao. Smakerna påminner om chokladbollar och chokladbollsfondanten fick därav sitt namn.

Vegansk & glutenfri chokladbollsfondant utan ugn av anna winér

Chokladbollsfondant som lyckas varje gång

Då chokladfondanten inte bakas i ugn utan är en ”no bake” bakelse kommer man alltid lyckas att få en kärna av rinnande fyllning. Vilket annars brukar vara svårt med chokladfondanter som ska bakas i ugn.

”No bake” chokladbollsfondant av anna winér
Skriv ut

Chokladbollsfondant utan ugn

Du behöver:

  • Chokladdeg:
  • 5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 1 dl kokosolja, smält
  • 0,5 dl kaffe eller vatten
  • 5 mosade dadlar
  • 0,75 dl kakao
  • Fyllning:
  • 2 dl kokosmjölk, tjocka lagret
  • 3 msk kakao
  • 4 mosade dadlar
  • Kokos till garnering

Så gör du:

6 stycken

Fyllning: 

1. Mixa ingredienserna slätt. Häll i 6 små formar och frys.

 

Chokladdeg: 

2. Mixa ingredienser slätt. Fyll 6 stycken muffinsformar av silikon med smeten och tryck ner en frusen fyllning i varje, se till att smeten täcker över. Ställ i kylen ca 3 timmar.

3. Servera rumstempererade.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook