Sök

Chokladbollshus: no bake & veganskt

Fika Till Alla: Tänk dig ett pepparkakshus fast av chokladbollssmet: ett chokladbollshus! Min första tanke var hur underbart gott det vore. En krämig chokladsmet formad som ett hus med kokos som snö skulle ju bli helt fantastiskt.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

chokladbollshus foto av anna winér

Krämigt chokladbollshus med kokos

Det här receptet ger dig en chokladbollssmet som påminner om fudge i konsistensen och är både vegansk, glutenfri och utan vitt socker. Det gör den perfekt för de allra flesta. Dessutom lagar du chokladbollshuset med den här degen enkelt utan ugn!

närbild på chokladbollshuset foto av anna winér

Enklare än pepparkakshus

Vanliga pepparkakshus bränns lätt, blir sneda och svåra att montera. Det här chokladbollshuset formar man som ett hus direkt och kan modelleras tills man är nöjd, och man kan även börja om med samma deg om det blir fel! Som att leka med lera, vilket gör det enkelt för barnen att också hjälpa till med. 

Skriv ut

Chokladbollshus

Du behöver:

  • Hus:
  • 4 dl kokta bönor
  • 4 msk kokosolja
  • 4 msk kakao
  • 4 dadlar
  • Snö:
  • Riven kokos
  • Kokosolja

Så gör du:

1 hus

1. Mixa ingredienser till huset men spara 1 msk kakao. Lägg lite deg åt sidan och mixa resterande med 1 msk kakao till.

2. Forma den ljusare degen till ett triangelformat hus, ställ i kylen.

3. Rulla lite av den resterande degen till bollar och kavla degarna mellan två bakplåtspapper och lägg i kylen för att stelna.

4. Stansa ut takplattor, dörr mm av degarna när de stelnat. Dekorera huset med delarna.

5. Smält kokosolja med riven kokos och häll som snö.

Tips till chokladbollshuset:

  • Kokosoljan gör degen till chokladbollshuset mycket stadigare än vanlig chokladbollssmet, som är gjord på smör, men du kan säkert testa att göra huset av vanlig smet också!
  • Huset och degen klarar sig fint i kylen i en vecka. 
  • Tänk på att låta chokladbollshuset eller degen bli rumstempererad innan den ska ätas eller modelleras. 

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här

För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här

För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook