Sök

Chokladbollshuset: fritt från gluten, socker och veganskt

Fika till alla: Nu har jag gjort det populära chokladbollshuset i en ny tappning! Ett vårligt hus med både chokladbollssmet, saffransmet, bärsmet och citronsmet.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

chokladbollshus med olika smaker på taket, av Anna Winér

Chokladbollshus i flera smaker och för alla smaker

Grundsmeten är glutenfri, sockerfri och helt vegansk vilket gör att huset passar de allra flesta. Med olika smaksättningar finns det även någon del som faller alla i smaken. Det här är helt enkelt chokladbollshuset för alla!

närbild på chokladbollshuset med färgglada takpannor av chokladbollar med smak, av Anna Winér

Snabbt och enkelt recept

Mixa samman alla ingredienser till grundsmeten och dela i olika delar för att smak- och färgsätta. Sen är det bara fantasin som sätter gränser! Detta är verkligen ett perfekt pyssel för barnen att hjälpa till med. Det är både roligt , enkelt och gott! Då smeten är nyttig gör det inget om den försvinner innan det blir färdiga hus heller haha

Skriv ut

Chokladbollshuset

Du behöver:

  • 1,5 dl havremjöl eller kokta vita bönor
  • 1 msk neutral kokosolja
  • 0,5 msk olja
  • 3 urkärnade dadlar
  • Kokos att rulla i
  • Smaksättning:
  • 2 msk kakao
  • Bärpulver
  • 1 citron, skal + lite saft
  • Saffran

Så gör du:

1. Mixa ihop alla ingredienserna med valda smaksättnongar och eventuella mat färger.
2. Ställ i kylen eller frysen ca 2 timmar tills den stelnat något.
3. Forma sedan ett hus och rulla sedan bollar av degen som du täcker med kokos.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook