Sök

Chokladbollgsälskarens dröm – chokladbollslasagne

Chokladbollsdeg, kokoscheesecake, chokladkräm, kokosgrädde, kakao och chokladbollar på toppen blir en underbar chokladbollslasagne. Det här är en riktigt krämig dessert fylld av chokladbollssmaker!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Chokladbollgsälskarens drömdessert – chokladbollslasagne, av Anna Winér

Chooladbollsdessert med extra allt

I den här desserten får verkligen chokladbollens smaker ta all plats! Krämiga lager av choklad och kokos blir underbart gott för den som gillar chokladbollar. Receptet är glutenfritt, mjölkfritt och bakat utan vitt socker.

Chokladbollgsälskarens drömdessert – chokladbollslasagne, av Anna Winér
Skriv ut

Chokladbollslasagne

Du behöver

  • Chokladbollsbotten:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,5 krm rent steviapulver eller valfri sötning
  • 2 msk kakao
  • 1,5 msk smält kokosolja
  • 2-3 msk vatten
  • Kokoscheesecake:
  • 2 dl cashewnötter, blötlagda
  • 1 nypa ent steviapulver, eller valfri sötning
  • 2 msk smält kokosolja
  • 2-4 msk kokosmjölk
  • Chokladkräm:
  • 0,5 tsk fiberhusk
  • 2 msk kakao
  • 2 dl kokosmjölk
  • ev. sötning efter smak
  • Topping:
  • kokosgrädde
  • kakao

Så gör du

4 bitar

Chokladbollsbotten: 

1. Mixa alla ingredienser och tillsätt vatten tills det går ihop till en deg. Rulla några bollar av degen och tryck ut resten i en form.

Kokoscheesecake: 

2. Mixa ingredienserna slätt och häll ovanpå chokladbollsbottnen.

Chokladkräm: 

3. Rör ihop ingredienserna och häll i formen. Ställ hela formen kallt för att stelna något.

Topping: 

4. Toppa med kokosgrädde, kakao och chokladbollar. Skiva upp och servera rumstempererad.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook