Skapat av Anna Winér @anna_winer
Krämig chokladboll som brownie och pannacotta
Krispig kokos och krämig choklad: det är verkligen det bästa med chokladbollar! I det här receptet kombinerade jag en saftig brownie, på kokosmjöl och kokosmjölk, med en riktigt len och krämig pannacotta som smakar som en smält chokladboll!
Vegansk browniebakelse utan gluten eller vitt socker
Receptet på kokosbrownien och chokladbollspannacottan är helt veganskt, glutenfritt och innehåller inget vitt socker. Men, du kan så klart byta dadlarna mot valfri sötning, kokosmjölken mot valfri mjölk och istället för agar agar kan du använda annan form av ”gelatin”.

Kokosbrownie med krämig chokladbollspannacotta
Du behöver
- Brownie:
- 1 dl mandelmjöl
- 4 tsk kokosmjöl
- 5 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 2 mosade dadlar
- 1 dl kokosmjölk
- 0,75 dl kokosolja
- Kokos till formen
- Pannacotta:
- 3 dl kokosmjölk
- 0,75 dl kakao
- 7 mosade dadlar
- 2 krm agar agar (motsvarar 2,5 gelatinblad)
Så gör du
4 bakelser
Brownie:
1. Blanda de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig. Vispa sedan ihop till en slät smet.
2. Smörj en form, ca 20 x 20 cm, och täck med kokos. Häll i smeten och grädda 20-25 minuter på 175 grader. Låt svalna.
Pannacotta:
3. Koka upp ingredienserna till pannacottan.
4. Låt stelna i kylen innan du brer den på brownien. Skär upp i bitar och servera!