Chokladbollspannacotta i konservburk

En riktigt len och krämig chokladboll i form av pannacotta serverad ur en konservburk: det överraskar nog de flesta! Pannacotta har en kraftig chokladsmak och är vegansk, glutenfri och innehåller inget vitt socker.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

k9a7412-jpg.jpg

Överraska med chokladboll på konserv

När jag lagat mat har jag öppnat de små konservburkarna i botten med en konservöppnare. När de var väl diskade och torra kunde jag sedan använda dem som formar till min chokladbollspannacotta! Genom att fylla dem från botten, låta dem stelna och sedan vända dem på rätt håll ser det ut som konservburken är oöppnad!

k9a7392-jpg.jpg
k9a7385-jpg.jpg

Chokladbollspannacotta med tillhörande etiketter

Etiketten som jag fäste runt burkarna finns för nedladdning så du kan använda samma! De passar till små konservburkar. Jag brukar använda dem man köper i trepack med majs!

Här kan du ladda hem etiketten för utskrift >>

k9a7410-jpg.jpg

Chokladbollspannacotta i konservburk

2 små burkar

Du behöver

  • 3 dl kokosgrädde
  • ca 3 msk kakao
  • 2 krm agar agar
  • Ev. valfri sötning
  • Kokos

Så gör du

2 burkar

Förberedelse:

1. Öppna små konservburkar i botten med en konservöppnare. 

2. Töm ut innehållet och diska burkarna noga. 

3. Printa ut etiketterna och fäst dem runt burkarna.

 
Chokladbollspannacotta:

4. Sjud alla ingredienser utom kokosen ca 3 minuter.

5. Häll kokos i konservburkarna och fyll på med pannacottan.

6. Låt stelna i kylen innan du vänder på burkarna och serverar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

14 lättlagade middagstips

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x