Skapat av Anna Winér @anna_winer
Krämig chokladbollssmet utan havregryn
Chokladbollssmeten är gjord på kokosmjöl istället för havregryn för att ”pastan” ska blir så bra som möjligt. Den får god smak av kokos och blir slätare i konsistensen. Även helt perfekt för dem som inte tål havre!
Rolig idé av chokladbollssmet
Smeten till chokladbollarna kan så klart rullas som vanligt i kokos och njutas som vanliga chokladbollar. Smeten är riktigt krämig och har en extra god smak av kokos. Men visst är det ett roligt sätt att överraska någon på?

Chokladbollar utan havregryn
Du behöver
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 6 urkärnade dadlar, eller valfri sötning
- 1 msk kokosolja
- 1 msk vatten
- 1 msk kakao
Så gör du
1 sats
1. Mixa alla ingredienser utom kakao till en jämn deg.
2. Spritsa ut hälften av degen till ”pasta”.
3. Mixa andra hälften med kakao och rulla till bollar.