Chokladbollssmet utan havregryn som pasta och köttbullar

Forma ljus chokladbollssmet till ”pasta” och rulla chokladbollar till ”köttbullar”. Ett perfekt 1:a april skämt, läckert sätt att smygäta fika till middag eller bara för att överraska! Receptet ger dig en len chokladbollssmet utan havregryn.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

k9a7617-jpg.jpg

Krämig chokladbollssmet utan havregryn

Chokladbollssmeten är gjord på kokosmjöl istället för havregryn för att ”pastan” ska blir så bra som möjligt. Den får god smak av kokos och blir slätare i konsistensen. Även helt perfekt för dem som inte tål havre!

k9a7620-jpg.jpg

Rolig idé av chokladbollssmet

Smeten till chokladbollarna kan så klart rullas som vanligt i kokos och njutas som vanliga chokladbollar. Smeten är riktigt krämig och har en extra god smak av kokos. Men visst är det ett roligt sätt att överraska någon på?

k9a7619-jpg.jpg

Chokladbollar utan havregryn

Du behöver

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 6 urkärnade dadlar, eller valfri sötning
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk vatten
  • 1 msk kakao

Så gör du

1 sats

1. Mixa alla ingredienser utom kakao till en jämn deg.

2. Spritsa ut hälften av degen till ”pasta”.

3. Mixa andra hälften med kakao och rulla till bollar.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Krispiga chokladbollschips med krämig chokladbollsdipp

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x