Chokladbollsstrut med kokosgrädde och chokladbollar

Strutar av chokladbollssmet fyllda med kokosgrädde och chokladbollar kommer bli en succé! Det här är verkligen den bästa ”glasstruten” att bjuda på: superenkel att göra och så otroligt krämig och god.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

k9a7538-jpg.jpg

Chokladbollsstrut: glasstruten som aldrig smälter

Genom att fylla chokladbollsstruten med kokosgrädde smälter den aldrig bort, vilket kan vara himla bra! Men det bästa av allt är att den är som att äta en gigantisk chokladboll i flera olika former: krämig, krispig, mjuk och fluffig!

k9a7551-jpg.jpg

Forma chokladbollsstrutarna runt bakplåtspapper

Har du inga bra strutsormar till ugnen kan du forma vanligt bakplåtspapper till strutar och fylla med lite ugnsfolie! Rulla sedan chokladbollsdegen runt dem och grädda. Funkar perfekt!

k9a7513-jpg.jpg

Chokladbollsstrut

Du behöver

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfri havremjöl
  • 6 urkärnade dadlar
  • 2 msk kakao
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk vatten
  • Tillbehör:
  • Kokos, att rulla i
  • Kokosgrädde

Så gör du

4 stycken

1. Mixa alla ingredienser, utom kokosen, till en jämn deg.

2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och stansa ut 4 cirklar. Rulla lite deg till bollar till servering.

3. Rulla cirklarna runt bakplåtspapper som du formar som en strut.

4. Grädda mitt i ugnen på 180 grader, 10 minuter. 

5. Pensla de svala skalen med lite kokosolja och rulla dem i kokos. Servera med kokosgrädde och chokladbollarna.

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Chokladbollspannacotta i konservburk

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x