Skapat av Anna Winér @anna_winer
Chokladbollsstrut: glasstruten som aldrig smälter
Genom att fylla chokladbollsstruten med kokosgrädde smälter den aldrig bort, vilket kan vara himla bra! Men det bästa av allt är att den är som att äta en gigantisk chokladboll i flera olika former: krämig, krispig, mjuk och fluffig!
Forma chokladbollsstrutarna runt bakplåtspapper
Har du inga bra strutsormar till ugnen kan du forma vanligt bakplåtspapper till strutar och fylla med lite ugnsfolie! Rulla sedan chokladbollsdegen runt dem och grädda. Funkar perfekt!

Chokladbollsstrut
Du behöver
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfri havremjöl
- 6 urkärnade dadlar
- 2 msk kakao
- 1 msk kokosolja
- 1 msk vatten
- Tillbehör:
- Kokos, att rulla i
- Kokosgrädde
Så gör du
4 stycken
1. Mixa alla ingredienser, utom kokosen, till en jämn deg.
2. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och stansa ut 4 cirklar. Rulla lite deg till bollar till servering.
3. Rulla cirklarna runt bakplåtspapper som du formar som en strut.
4. Grädda mitt i ugnen på 180 grader, 10 minuter.
5. Pensla de svala skalen med lite kokosolja och rulla dem i kokos. Servera med kokosgrädde och chokladbollarna.