Följ receptets skapare Anna på instagram >>
Chokladbullar på 30 minuter som är underbart luftiga, saftiga och fulla av chokladbitar. Riktigt enkla och dessutom både glutenfria, veganska, utan tillsatt socker och utan jäst.
Chokladbullar
8 st
Detta behöver du
- 1,75 dl kikärtsmjöl eller quinoamjöl
- 2 msk kakao
- 2 msk fiberhusk
- 1,5 tsk bakpulver
- Chokladbitar, sockerfria och veganska
- 2 msk olja
- 2 dl vatten
Så gör du
- Blanda de torra ingredienser tillsammans med rikligt med chokladbitar. Blanda de blöta ingredienserna för sig och kombinera sedan med mjölblandningen till en deg. Låt svälla minst 15 minuter.
- Rulla bollar av degen med fuktiga händer och toppa med fler chokladbitar. Lägg bollarna på ett smort bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 25 minuter.
Tips! Gillar du inte kikärtsmjöl är mitt tips att testa torrosta mjölet tills det doftar gott, låt svalna och använd sedan i dina recept. Använder du quinoamjöl så öka mängden vatten något.
