Snabba chokladbullar – glutenfria & veganska

Chokladbullar på 30 minuter som är underbart luftiga, saftiga och fulla av chokladbitar. Riktigt enkla och dessutom både glutenfria, veganska, utan tillsatt socker och utan jäst.

Följ receptets skapare Anna på instagram >>

Chokladbullar på 30 minuter som är underbart luftiga, saftiga och fulla av chokladbitar. Riktigt enkla och dessutom både glutenfria, veganska, utan tillsatt socker och utan jäst.

Chokladbullar

8 st

Detta behöver du

  • 1,75 dl kikärtsmjöl eller quinoamjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 msk fiberhusk
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Chokladbitar, sockerfria och veganska
  • 2 msk olja
  • 2 dl vatten
4 msk mosad banan (eller valfri sirapsort)

    Så gör du

    1. Blanda de torra ingredienser tillsammans med rikligt med chokladbitar. Blanda de blöta ingredienserna för sig och kombinera sedan med mjölblandningen till en deg. Låt svälla minst 15 minuter.
    2. Rulla bollar av degen med fuktiga händer och toppa med fler chokladbitar. Lägg bollarna på ett smort bakplåtspapper.
    3. Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 25 minuter.

      Tips! Gillar du inte kikärtsmjöl är mitt tips att testa torrosta mjölet tills det doftar gott, låt svalna och använd sedan i dina recept. Använder du quinoamjöl så öka mängden vatten något.

    Följ receptets skapare Anna på instagram >>

    Prenumerera
    Notis om
    guest

    0 Comments
    Inline Feedbacks
    Visa alla kommentarer

    Nästa inlägg

    Trolla med colour markers

    0
    Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
    ()
    x