Skapat av Anna Winér @anna_winer

Snabb och smarrig
Denna cheesecaken är ett bra val att äta till frukost då den är hälsosam och innehåller bland annat bra och nyttiga fetter, mycket protein och fiber. En riktig lyxfrukost som är lätt att laga i mikron.

Ett recept för alla att älska:
- Inget gluten
- Inga animaliska produkter
- Sockerfritt
Chokladcheesecake
Du behöver:
- Botten:
- 1 dl vita bönor
- 1/2 msk jordnötssmör
- Eventuell sötning efter smak
- Fyllning:
- 1/2 dl växtbaserad kvarg
- 1 msk kakao
- 3 msk kikärtsspad
- eller
- 1 äggvita
- Topping:
- 1/2 dl växtbaserad kvarg
- 1 banan
- 1 äggula, kan uteslutas för veganskt recept
- 1/2 msk jordnötssmör
Så gör du:
En portion
- Botten: Mixa alla ingredienser till bottnen. Tryck ut degen i en mikrosäker skål och mikra på full effekt i ca 1min.
- Fyllning: Mixa ihop alla ingredienser till fyllningen och häll den ovanpå bottnen. Mikra ytterligare 1 min på full effekt. Eller tills fyllningen stelnat. Ställ kakan i kylen för att svalna.
- Topping: Mixa alla ingredienser till toppingen i en skål.
- Tag ut kakan från kylen och häll på toppingen och ringla över lite extra nötsmör. Servera med extra topping vid sidan om.
Tips!
Receptet räcker till en portion och är god att äta direkt när du tillagat den eller så förvara den i kylen och ät den några dagar senare. Den smakar lika ljuvligt vilket som!
Nyttig lyxfrukost
Detta recept är en del av temat ”lyxfrukost” och är ett av fem recept som enkelt och snabbt lagas på samma 6 ingredienser. Till och med mängden av varje ingrediens är exakt samma mellan recepten, det enda som skiljer dem åt är i vilken kombination du blandar ihop och tillagar dem, vilket ger dem väldigt olika karaktär!

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här