Sök

Enkel bakelse av chokladfudge & bärfromage

Krämig chokladfudge med en sötsyrlig fromage av bär! Receptet är riktigt enkelt och du bakar den här bakelsen helt utan ugn.

Skapat av AnnaWinér @anna_winer

bakelse av chokladfudge & bärfromage, av anna winér

Bakelse för alla

Enkla bakelser är perfekt till kalas och fester, helst de bakverken som kan ätas av de allra flesta oavsett allergi eller kosthållning. Detta receptet är precis som mina andra recept glutenfritt, veganskt och innehåller inget vitt socker.

browniebakelse med dekoration, av anna winér

Kakbuffé till maskerad, piratfest eller kalas

Bakelsen kan varieras efter vilket tema du vill. Använd varierade bär eller frukter för att ge fromagen olika färger och välj dekorationer ovanpå som matchar temat.

bakelse under glaskupa, av anna winér
Skriv ut

Chokladfudge med bärfromage

Du behöver:

  • Botten:
  • 1 dl kokta bönor
  • 1 dadel
  • 1 msk kokosolja
  • 1 msk kakao
  • Fyllning:
  • 2 dl bärsaft, saften från mixade och silade bär
  • 2/3 dl glutenfri havregryn
  • 2 tsk olja
  • 2 msk chiamjöl
  • 1 banan

Så gör du:

2 stycken
Botten:
1. Mixa samman alla ingredienser till bottnarna.
2. Tryck ut degen i 2 stycken formar. Spara ev. lite att göra dekorationer att lägga ovanpå.
 
Fyllning:
3. Mixa bärsaft, havre och olja på hög hastighet i ca 3 minuter.
4. Sila vätskan och mixa den med chiamjöl och banan.
5. Sjud vätskan i en kastrull på spisen i ca 5 minuter.
6. Häll vätskan i formarna ovanpå bottnarna, ställ tillbaka i kylen.
7. När de stelnat efter ca 3 timmar kan du ta loss dem från formarna och dekorera.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook