Sök

Chokladfudge inbakad i cheesecake med bär

Fika till alla: Det här receptet ger dig en krämig chokladfudge inbakad i en rosa cheesecake med smak av bär. De söt syrliga bären i den mjuka cheesecaken blir verkligen underbart gott ihop med kärnan av chokladfudge!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Chokladfudge inbakad i cheesecake med bär på toppen foto av anna winér

Hela bakelsen är glutenfri, vegansk, innehåller inget tillsatt socker och bakas enkelt utan ugn. Helt perfekta till kalas och fester där gästerna kanske har olika allergier eller kosthållningar.

Chokladfudge inbakad i cheesecake med bär i helbild foto av anna winér

Kalas med skogstema

Vill du göra ett kalas med skogstema hittar du även andra bakverk inom samma tema här på FixaSjälv! Jag har bland annat gjort söta svampar av munksmet och igelkottar av fudge! Hitta alla recepten här >>

bärskål_anna_winér

Tips till bakelsen:

  • Tänk på att blötlägga cashewnöttern kvällen innan du ska baka.
  • Servera bakelsen rumstemperarad då den blir riktigt krämig och smältande god.
  • Jag serverade bakelsen med en sås av mixade bär i botten av glaset.
  • Bakelserna är väldigt enkla att baka men kräver lite tid i kylen för att stelna.
Skriv ut

Chokladfudgeinbakad i cheesecake

Du behöver:

  • Chokladfudge:
  • 2 dl kokta bönor
  • 2 msk kakao
  • 3 msk neutral kokosolja
  • 3 st dadlar
  • Cheesecakesmet:
  • 7,5 dl cashewnötter, blötlagda
  • 1,5 dl neutral kokosolja, smält
  • 0,75 dl bärsaft, mixade bär
  • Tillbehör:
  • Mixade bär
  • Grädde

Så gör du:

Chokladfudge:
1. Mixa alla ingredienser till en slät deg.
2. Rulla degen till 6 cylindrar och lägg i frysen för att stelna.
 
Cheesecakesmet:
3. Mixa de blötlagda cashewnötterna med smält kokosolja och bärsaft till en slät smet.
 
Montering:
4. Smörj 6 stycken silikonformar med olja och häll i cheesecakesmeten.
5. Ta ut chokladfudgen formad som cylindrar från frysen och tryck ner en i varje form. Se till att inte den sticker upp ovanför formens kant.
6. Ställ formarna i frysen ca 3 timmar. Lossna dem sedan från formarna och förvara i kylen. Dekorera med valfria tillbehör.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook