Sök

Bästa desserten: Enkel chokladfudge med citronmousse

Fika till alla: Bästa desserten är verkligen de här veganska kaninerna i hattar som är gjord på chokladfudge och citronmousse. Jag älskar att de är så enkla att göra, men får alla att tappa hakan!

Bästa desserten: Enkel chokladfudge med citronmousse

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Då både fudgen och citronmoussen är helt vegansk, glutenfri och utan tillsatt socker är det en dessert som passar perfekt till fest! De allra flesta kan äta den och med choklad och citron som smak är den ett säkert kort som kommer gå hem hos gästerna.

kanin i hatt med fötterna hängande över kanten av anna winér

Kaniner i hattar formad av chokladfudge och citronmousse

Med cylinderformar och geléhallonformar i silikon är det superenkelt att göra den här desserten formad som en kanin i hatt. Perfekt till temafesten, maskeraden, nyår, påsk eller bara för att de är så himla söta! Jag brukar använda formarna till massor av mina bakverk. Det är verkligen smidigt att gjuta olika mousser och fudge i formarna och sedan bara monetra ihop. Man lyckas verkligen skapa kreativa bakverk med enkla medel då!

bakelse som ser ut som en kanin som tittar upp från en hatt av anna winér

Tips till receptet på chokladfudgemed citronmousse:

  • Måla eventuellt lite rosa i kaninens öron och fötter med en penna för mat.
  • Tryck ut moussen från formarna när den är frusen så riskerar du inte att de går sönder eller få konstig form.
  • Smörj formarna med lite olja så går moussen och fudgen riktigt enkelt att få loss.
Skriv ut

Chokladfudge med citronmousse som en kanin

Du behöver:

  • Hatt:
  • 2 dl kokta svarta bönor
  • 2 dadlar
  • 2 msk neutral kokosolja, smält
  • 2 msk kakao
  • Svart matfärg
  • Kanin:
  • 1 dl citronsaft
  • 1 dl vatten
  • 2/3 dl glutenfri havre
  • 2 tsk olja
  • 4 msk neutral kokosolja

Så gör du:

3 stycken
Hattar:
1. Mixa alla ingredienser till hattarna.
2. Kavla ut en liten del mellan bakplåtspapper och stansa ut cirklar till hattbrätte. Tryck ut resterande deg i smorda cylinderformar.Ställ i kylen.
 
Kanin:
3. Mixa citronsaft, vatten, havre och olja på hög hastighet i ca 3 minuter.
4. Sila vätskan och sjud den på låg värme ca 15 minuter. Blanda i kokosolja.
5. Häll upp i geléhallonformar(till öron, svans och fötter) samt i cakepopformar till kaninen. Ställ formarna i frysen för att stelna.
6. När de stelnat, efter ca 2 timmar, såta loss dem, skär till och montera ihop tillsammans med hattarna.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook