Sök

Enkel & vegansk chokladfudge som igelkottar

Fika till alla: Dessa söta igelkottarna är formade av vegansk chokladfudge och jordnötsfudge. De är väldigt enkla att göra så även barnen kan få forma sina egna små igelkottar!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

igelkottar av fudge på en kulle av mossa fota av anna winér

Fudgen är helt glutenfri, vegansk, innehåller inget tillsatt socker och bakas enkelt utan ugn. Det gör att de kan ätas av de allra flesta oavsett allergi och är något även barnen kan vara med och baka. Perfekt till kalas!

närbild på igelkott av chokladfudge fota av anna winér

Kalas med skogstema

Har du sett de andra recepten inom samma tema här på FixaSjälv? Jag har bland annat även gjort söta svampar av munksmet och små äpplen av cheesecake! Hitta alla recepten här >>

Skriv ut

Chokladfudge som igelkottar

Du behöver:

  • Kropp av chokladfudge:
  • 1 dl kokta bönor
  • 1,5 st dadlar
  • 1 msk neutral kokosolja
  • 0,5 msk kakao
  • Huvuden av jordnötsfudge:
  • 1 dl kokta bönor
  • 1,5 st dadlar
  • 1 msk neutral kokosolja
  • 1 tsk jordnötssmör

Så gör du:

1. Skölj bönorna och kärna ur dadlarna.
2. Mixa ihop alla ingredienser till de två olika degarna i två skålar.
3. Forma huvuden och kroppar av degarna och fäst ihop. Klipp taggar i kroppen med en sax.
4. Ställ i kylen för att stelna något om smeten är för lös.

Tips till igelkottarna av fudge:

  • Låt fantasin flöda och baka även annat med smeten!
  • Fudgen är godast rumstemperarad då den blir riktigt krämig och härlig.
  • Förvara degen eller de färdiga bakverken i kylen men tänk på att ta fram en bra stund innan servering så de blir krämiga.

För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här


Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook