Sök

Saftig chokladkaka med chokladbollssmet och chokladmousse

Saftig chokladkaka, ett lager chokladbollssmet och en krämig chokladbollskräm på toppen med kokos: det är verkligen rena drömmen för oss som älskar chokladbollar och choklad!

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Saftig chokladkaka med chokladbollssmet, av Anna Winér

Chokladbollshimlen med extra allt

Den här kakan är riktigt enkel att baka och den är glutenfri, vegansk (äggfri, mjölkfri mm) och den är även bakad utan vitt socker. Men den blir helt underbart krämig och god! Därav fick den namnet ”Chokladbolls heaven”.

Saftig chokladkaka med chokladbollssmet, av Anna Winér
Skriv ut

Chokladbolls heaven

Du behöver

  • Brownie:
  • 2 dl kokta bönor
  • 2 bananer
  • 2 msk rapsolja
  • 4 msk kakao
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 krm rent steviapulver
  • Chokladbollsdeg:
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,5 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
  • 2 msk kakao
  • 1,5 msk kokosolja, smält
  • 2-3 msk vatten
  • Chokladbollsmousse:
  • 2,5 dl kokosmjölk, tjocka lagret
  • 4 msk kakao
  • 0,5 krm rent steviapulver, eller valfri sötning

Så gör du

1 tårta, 15 cm i diameter

Brownie:

1. Mixa alla ingredienserna till en slät smet och häll i en form som är ca 15 cm i diameter med avtagbar botten.

2. Grädda brownien mitt i ugnen på 180 grader ca 30-40 minuter. Låt svalna i formen.

Chokladbollsdeg:

3. Mixa samman alla ingredienser och tillsätt vatten tills degen går ihop.

4. Tryck ut degen och lägg ovanpå den svala brownien.

Chokladbollsmousse:

5. Rör ihop ingredienserna till moussen och bred ut ovanpå tårtan. 

6. Strö på kokos och låt tårtan i kylen några timmar för att stelna.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook