Skapat av Anna Winér @anna_winer
Chokladbollshimlen med extra allt
Den här kakan är riktigt enkel att baka och den är glutenfri, vegansk (äggfri, mjölkfri mm) och den är även bakad utan vitt socker. Men den blir helt underbart krämig och god! Därav fick den namnet ”Chokladbolls heaven”.
Chokladbolls heaven
Du behöver
- Brownie:
- 2 dl kokta bönor
- 2 bananer
- 2 msk rapsolja
- 4 msk kakao
- 4 tsk bakpulver
- 1 krm rent steviapulver
- Chokladbollsdeg:
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 0,5 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
- 2 msk kakao
- 1,5 msk kokosolja, smält
- 2-3 msk vatten
- Chokladbollsmousse:
- 2,5 dl kokosmjölk, tjocka lagret
- 4 msk kakao
- 0,5 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
Så gör du
1 tårta, 15 cm i diameter
Brownie:
1. Mixa alla ingredienserna till en slät smet och häll i en form som är ca 15 cm i diameter med avtagbar botten.
2. Grädda brownien mitt i ugnen på 180 grader ca 30-40 minuter. Låt svalna i formen.
Chokladbollsdeg:
3. Mixa samman alla ingredienser och tillsätt vatten tills degen går ihop.
4. Tryck ut degen och lägg ovanpå den svala brownien.
Chokladbollsmousse:
5. Rör ihop ingredienserna till moussen och bred ut ovanpå tårtan.
6. Strö på kokos och låt tårtan i kylen några timmar för att stelna.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>