Skapat av Ann Winér @anna_winer
Det må låta syndigt med chokladkaka till frukost.. Men känn ingen ånger. Denna frukosten är nyttig och bra! Ingredienserna kommer förvåna dig men låt dem inte lura dig: kakan är himmelsk!
Passar alla
Receptet är vegetariskt, glutenfritt, mjölk och laktosfritt, sockerfritt och går att göra veganskt genom att enkelt utesluta ägget ifrån receptet. Jordnötssmöret går även att byta ut mot valfritt annat nötsmör vid tillexempel allergi.
Chokladkaka
Du behöver:
- Chokladkaka:
- 1 dl vita bönor
- 1 msk kakao
- 1/2 msk jordnötssmör
- Eventuell sötning efter smak
- Nötsås:
- 1 banan
- 1 dl växtbaserad kvarg
- 1 ägg, kan uteslutas för veganskt recept
- 1/2 msk jordnötssmör
Så gör du:
En portion
- Mixa alla ingredienser till kakan.
- Tryck ut degen i en skål eller form och ställ i kylen ca 30 min.
- Mixa ihop alla ingredienser till nötsåsen.
- Servera chokladkakan med nötsåsen.
Se alla 5 recept i temat lyxfrukost här!
För att följa Fixasjalv på Facebook: klicka här
För att följa Fixasjalv på Instagram: klicka här
För att följa receptets skapare Anna Winér på Instagram: klicka här