Sök

Chokladtarteletter med krämig fyllning

De här tarteletterna bakar du enkelt och snabbt utan ugn! De består av en krämig chokladdeg och en len chokladfyllning. Jag toppade med nötsmör och nötter och då blev det oslagbart.

Skapat av Anna Winér @anna_winer

Chokladtarteletter med krämig fyllning, av Anna Winér

Snabba chokladtarteletter till både fika och mellanmål

Tarteletterna består av naturliga ingredienser och kan ätas som både smarrigt mellanmål och som fika. De är glutenfria och innehåller varken mjölk, ägg eller socker.

Chokladtarteletter med krämig fyllning, av Anna Winér
Skriv ut

Chokladtarteletter

Du behöver

  • Chokladdeg:
  • 2 dl glutenfritt havremjöl
  • 0,5 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
  • 2 msk kakao
  • 1 msk kokosolja, smält
  • 2-3 msk vatten
  • Chokladmousse:
  • 1 banan
  • 1 avokado
  • 3 msk kakao
  • 0,25 krm rent steviapulver eller valfri sötning

Så gör du

4 stycken

Chokladdeg:

1. Mixa samman alla ingredienser till chokladdegen. Tillsätt vatten tills det börjar gå ihop till en deg.

2. Tryck ut degen i silikonformar och ställ i kylen för att stelna.

Chokladmousse:

3. Mixa alla ingredienser till moussen.

Servering:

4. Ta loss tarteletterna från formarna och fyll dem med chokladmousse. Toppa med nötter och ringla över nötsmör.

Choose language

The page will automaticly be translated.

Gilla Fixasjälv på Facebook