Skapat av Anna Winér @anna_winer
Snabba chokladtarteletter till både fika och mellanmål
Tarteletterna består av naturliga ingredienser och kan ätas som både smarrigt mellanmål och som fika. De är glutenfria och innehåller varken mjölk, ägg eller socker.
Chokladtarteletter
Du behöver
- Chokladdeg:
- 2 dl glutenfritt havremjöl
- 0,5 krm rent steviapulver, eller valfri sötning
- 2 msk kakao
- 1 msk kokosolja, smält
- 2-3 msk vatten
- Chokladmousse:
- 1 banan
- 1 avokado
- 3 msk kakao
- 0,25 krm rent steviapulver eller valfri sötning
Så gör du
4 stycken
Chokladdeg:
1. Mixa samman alla ingredienser till chokladdegen. Tillsätt vatten tills det börjar gå ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i silikonformar och ställ i kylen för att stelna.
Chokladmousse:
3. Mixa alla ingredienser till moussen.
Servering:
4. Ta loss tarteletterna från formarna och fyll dem med chokladmousse. Toppa med nötter och ringla över nötsmör.
Missa inte alla smarta tips på instagram och facebook!
Följ receptets skapare Anna på instagram >>